Kevät, oppaani kesään

26.04.2019

Kevät, oppaani kesään

Mielikuvitukseni ei pidä paineesta, eikä luova mieleni pakottamisesta. Siksi odotan rauhassa oikeaa tunnetta vaikka vähän pidempääkin, ennenkuin sallin itseni avata keskeneräisiä ajatuksiani näkyviksi. Kesän tulo, riittävä aika ja metsään pääsy ovat ihan avainasemassa luovuuteni pulppuamiseen.

Pitkään odottelin päästä oikein kunnolla metsään. Kaikenlaiset syyt, aina sulavan lumen aiheuttamasta epävarmasta maastosta ja märkyydestä, fyysisiin esteisiin, pakottivat pysymään joko omassa pihapiirissä tai tylsän tasaisella asfalttiradalla.

Omalla pihalla saatoin sentään vahtia ruohon vihertymistä ja tarkkaan katsottuna puiden silmujenkin ilmestymistä pikkuhiljaa näkyviin.

Joku pörröhäntä oli jättänyt pihalle jostain kaukaa kiikuttamansa jättikävyn, eväänsä.

Pihavaraston takana oleva koivupölli oli muuttunut talven aikana hyönteishotelliksi ja sen "asukkaat" olivat nakertaneet pöllin yllättävän keveäksi. 

Jäljellä oli miltei vain pelkkä kaunis koivun tuohilieriö, joka sisustensa "rajusta remontista" huolimatta, oli täysin ehjä.

Varaston seinissä olevia lintupöttöjäkin, olen nähnyt tinttien "kuntotarkastavan", joten ensimmäiset kesävieraat taitavatkin taas tulla lentämällä paikalle.

Suloisen pörröiset pajunkissat on muuttuneet sähäköiksi piikkipalleroiksi ja näyttävät vähän enemmän "kiroileva siili"-piirroshahmoilta (ilman puhekuplia).

Metsäpolut on jo kuivuneet lumisulan aiheuttamilta lammikoilta ja kun pääsin vihdoin taas metsän rauhoittavaan tunnelmaan, nautin suunnattomasti siitä elävästä luontonäyttelystä:

Muurahaiset on heränneet valtaamaan omia valtaväyliään polkujen poikki, jaloissa käykin taas melkoinen kuhina ainakin lähimetsässäni.

Laholle koivunrungolle liimaantuneet viime kesän vihreät, oli jotenkin vaan kaunis näky.

Linnun hentoinen ja valkoinen alushöyhen, kuivalla, piikikkäällä neulasmatolla. 

Vastakohdat vahvistavat toisiaan. 

Onneksi ei ollakaan siis kaikki samanlaisia.


Keskellä metsää törötti "maapallon vakauttamisankkuri, kiinnitysköysi irronneena"?!

Pitäisiköhän tästä olla jo vähän huolissaan?!2017 Katri Kauria, Luonnon kanssa hippasilla, kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!