Kevättä rinnassa, kesä jo mielessä, jalat maata tavoitellen

24.03.2018

Kevätpuron lailla pulppuava luovuus, saa ajatukset kepeämmälle lennolle ja pitää melkein kiinni pitää, ettei jalat vaan irtoa maasta.

Nyt keväällä kaikesta valosta ja auringonpaisteesta nauttiessa, puskee luovat innostumiset väkisin arkeen ja olokin on keväisen energinen.  Laulaminen, valokuvaaminen, maalaaminen ja kirjoittaminen ottavat vapaa-ajasta kipinää, vähän vaihdellen kulloisenkin innostuksen välillä.

Vaikka on ollut melkoista henkistä työmaata sen kanssa, ettei luontoon ole hetkiseen kunnolla päässyt, kokeiluni metsäpolulla oli jo rohkaiseva.

Jos en luontoon ihan niin intensiivisesti pääsekään kuin mieli kovasti tekisi,  tekee luonto kuitenkin "itseänsä selvästi tykö" ...mieleen tulee vertauskuva Muhammedista ja vuoresta...

Sisällä puuhaillessa luonto on siellä ympärillä edelleen olemassa, jos vain maltan välillä suunnata katseen vaikkapa vain pihaan. 

Jänis loikkii pihallamme päivittäin ja huvittaa itseään, tekemällä joka päivä uudet jäljet hangen pintaan. Samoja jälkiä ei kahta kertaa käytetä.

Pikkulinnut kurkistelevat tarjoamaamme asuntotarjontaa ulkovaraston seinällä ja lintupöntöillämme onkin pidetty jo useampia "asuntonäyttöjä".

Pihamme "vakio-orava" vilistää pihassa häpeämättömän itsevarmasti aina samaa reittiä terassin poikki. Se on niin rohkea ja päättäväinen, että kipitti kerran kesällä terassimme poikki, vaikka terassi oli juhlaväkeä täysi!

Räystään reunalta roikkuu kaikenlaisia, jatkuvasti muotoaan muuttavia jää-olioita, kun aurinko sulattaa katolta lunta.

Sulavan lumen luomat auringonvalossa kimaltelevat jääpuikot vangitsevat auringonpaisteella katseen.

Iltaruskoinen taivaskin saa vilkuilemaan useammankin kerran ikkunasta ja miettimään, pitäisikö sitä vielä hurauttaa iltasella johonkin aukealle paikalle kuvailemaan sitä? Yleensä ilmiön havaitessa, kaunein kuvausaihe on jo muuttamassa muotoaan ja haalistuu nopeasti hentoiseksi haituvaksi. Ehkä sitä ainutkertaisuutta ei tarkoitettukaan vangittavaksi kuviin.

Autolla liikenteeseen lähtiessä, saattaa pakkanen olla taikonut takaikkunaan niin kauniin teoksen, etten sitä meinaa raaskia sulattaa tai raaputtaa pois, mutta yleinen liikenneturvallisuus ja järki vie loppujen lopuksi voiton.

Raikkaassa kevättuulessa, tuulettaa keijukainen kesäksi jo siipiään.

Kärhön kukkamainen siemenkota, odottaa sulaa maata karvat pakkasista pörhöllään.

Nyt voit kevät jo tulla!

2017 Katri Kauria, Luonnon kanssa hippasilla, kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!