Olipa hurja yö!

20.02.2018

Kaikista merkeistä voisi päätellä meillä olleen oikein kunnon pirskeet:

Minulla muhkea päänsärky alkaa vasta hellittää, ääni on kadoksissa tai vähintäänkin melkoinen "viskibasso" ja kun nyt vihdoin pystyn kirkkaaseen auringonpaisteeseen varovasti katsahtamaan, huomaan että pihassa näkyy todisteita pidetyistä talvipirskeistä: On ollut tanssia, tarjoiluja ja kylpemistä.

Itse olen ollut koko ajan siinä kunnossa, etten ole pystynyt vieraitani viihdyttämään, enkä muista juhlinnastakaan mitään. Juhlavieraat ovat jossain vaiheessa poistuneet kuka mihinkin, mutta todisteita juhlinnasta selvästi on:

Hankeen on jäänyt jälkiä pikkulintujen paritanssista ja aidan päälle kasautuneeseen lumeen on jäänyt hauskoja koloja harakan hyppelöistä. Jäniskin on jälleen käynyt kokemassa omena- ja päärynäpuun ympärille virittämäni suojien korkeutta ja joutunut sitten petyttyään turvautumaan naapurin tarjoamaan antiin. Joku rohkea pieni pipertäjäkin on näemmä käynyt kylpemässä ja sukeltelemassa kevyessä pakkashangessa, ihan ilman saunaa?!

Kaikki tämä, sillä aikaa kun itse olen potenut oikein tarmokasta talviflunssaa! 

Jos olisinkin jo kunnolla toipunut flunssastani, ei minua saisi mikään mahti pysymään sisällä, kun ikkunasta näen tuon kauniin ulkoiluilman!

Kirsikan oksissa ja hangen pinnalla kimaltelee upeasti tuhannet pienet pakkastimantit, joiden loiste ei himmene edes ikkunan läpi ihaillessa ja olisi niin upeaa saada se loiste ja taianomainen näky kameraani.

Kaikki nuo kauniit, pakkasen huurtamat oksat ja lumen pehmentämät maan muodot, kaikki auringonvalon luoma loiste ja pinnoille piirtyvät pehmeät varjot. 

Onneksi tiedän flunssan ajastaan hellittävän ja näitä kauniita ilmojakin vielä riittävän. Nyt keskityn toipumiseen.

Upeaa auringonpaistetta ja nautinnollista pakkaspäivää sinulle!

2017 Katri Kauria, Luonnon kanssa hippasilla, kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!