Sunnuntai-bromenadi "väärässä metsässä"

10.12.2017

Kävin "sunnuntai-bromenadilla" ja kuvittelin heti alkujaan tulevani itselleni tuttuun metsään, mutta vaan uudesta suunnasta ja sillä tiedolla navigoin mielessäni oikeaan suuntaan.

Metsäthän ovat kovasti saman näköisiä paikkoja, jos ei sitten seuraile paljon jo tallattua, tuttua polkua. Tällä kertaa etenin mietteissäni vähän sinne tänne poukkoillen, metsäkauriiden käyttämiä polkuja.

Marssin sammalmättäillä ja heinikoissa, kiipesin puunrungon yli, sitten ali...kunnes pariinkin otteeseen huomasin olevani ristiin rastiin toistensa päälle kaatuneitten puunrunkojen motissa, josta ei päässytkään enää yli eikä ympäri. Ainoa keino oli peruuttaa ja kiertää kauempaa.

Palasin hetken samaa tietä taaksepäin ja kiersin yhden ryteikön...sitten toisen...ihmettelin miksi en jo saapunut paikkaan, johon olin mielessäni tulossa...kunnes suuntavaistoni oli jo niin sekaisin, että huomasin tulleeni samalle hassulle puunkäppyrälle, jonka olin aikaisemmin jo kamerallani saalistanut ja sekin oli tapahtunut jo jonkin aikaa sitten!

Rämmin lopulta sellaisissa ryteiköissä, että "pois tieltä oksat, havut ja männynkin käpyset"! Tuumin harppomisen, hyppimisen, kumartelun ja kaartelun olevan juuri sitä, mitä kroppani tarvitsi; sopivan vaihtelevaa ja monipuolista hyötyliikuntaa. Samalla tähyilin toisiinsa nojailevia, puolittain kaatuneita puita ympärilläni ja kuuntelin niiden uhkaavaa narinaa, kun ne hankasivat pienessä tuulessa toisiinsa.

Tuli hetki, jolloin oli pakko myöntää, että kaatuneiden puiden muuttama metsä oli kuin muuttunut ihan kokonaan toiseksi...ja sille oli lopulta ihan hyvä syykin!

Kaivoin nolona karttasovelluksen esiin... Ahaa...olinkin täysin eri paikassa, missä kuvittelin olevani! Ilmankos "joki ei kaartanutkaan oikeaan suuntaan ja tiekin tuntui vaihtaneen ihan toiseen paikkaan"?! Olin mietteissäni unohtanut tulevani ihan eri metsän osaan, kuin normaalisti.

Sisäinen navigaattorini oli päivityksen ja latauksen tarpeessa ja toisteli melkein valot pääni päällä vilkkuen tuttua hokemaa: "laskee uudelleen...laskee uudelleen...tee u-käännös kun mahdollista...laskee uudelleen".

Pääsin lopulta taas tutulle reitille ja naureskelin itsekseni, istahtaessa sopivaan paikkaan nauttimaan lämmintä juomaa termosmukista: 

Kaikenlaisiin paikkoihin sitä itsensä saakin ujutettua, raittiin ilman haku-reissuillansa!

2017 Katri Kauria, Luonnon kanssa hippasilla, kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!