Luonto kertoo tarinoita

...ja maalaa taidetta

Sääolosuhteet tai vuodenaikojen muutokset, ovat minulle lähinnä huomioon otettava seikka, ei este, lähtiessäni samoilemaan luontoon.

Sää tai vuodenaika, ei vaikuta passivoiden motivaatiooni "luontoilla", oikeastaan ihan päinvastoin, se piristää lenkkejäni. Erilaiset sääolosuhteet tekevät luonnossa liikkumisen vaihtelevan monipuoliseksi ja kun olen ottanut sään huomioon jo lähtiessä, ei tule ikäviä yllätyksiä. Jos varustautuminen vaatii repun selkään heittämistä ja saappaiden jalkaan vetämistä, teen niin, eikä siinä sen kummempaa.

Myöskään seura tai seuran puute, ei vaikuta päätökseeni lähteä liikkeelle. On kyllä myönnettävä, että mukavassa retkiseurassa on aina kiva jakaa elämyksiä, mutta joskus myös yksinäisille reissuillekin on paikkansa.

Pidemmille patikoinneille (joskus vähän lyhemmillekin), on ihana pakata mukaan termarillinen kuumaa tai kesällä kylmää juotavaa sekä kenties jopa pienet eväät nautittavaksi raittiissa ulkoilmassa, jossain kauniissa paikassa, jossa samalla voi huilata hetkisen.

Aurinko, pimeällä otsalampun valo, usva, vesisade, raekuuro tai lumisade, muuttaa saman reitin täysin erinäköiseksi ja korostaa ihan eri asioita samankin reitin varrella.

Näen luontoretkilläni niin "isolla pensselillä maalattua maisemaa" kuin "yksityiskohtaisia lyijykynähahmotelmia"

Jos ei näy "isommalla pensselillä maalattua" kaunista maisemaa, löytyy matkan varrelta monia ihania pikkujuttuja, kuin yksityiskohtaisia "lyijykynäpiirroksia", jotka vaativat huomioni milloin mihinkin pikku juttuun.

Olen huomannut luovuuteni lisääntyvän, mitä enemmän sitä käytän. Mielikuvitukseni on aina ollut eläväinen ja vilkas, mutta jossain kiireisessä vaiheessa elämää, luovuuteni näivettyi ja katosikin hetkeksi, kun en muistanut ruokkia sitä säännöllisesti. Nyt olen saanut sen taas virkoamaan ja näen usein metsässä asioita, jotka linkittyvät joihinkin inhimillisiin piirteisiin tai elämään yleensä.

Tuntuukin, että metsäretkilläni koen tarinoita ja taidetta...

luonto kertoo ja esittelee niitä taitavasti.

2017 Katri Kauria, Luonnon kanssa hippasilla, kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!