Minun reissuni alkaa jo suunnitelmasta

Hyvä suunnittelu tekee reissaamisen helpoksi

Reissuun lähtö voi joskus vähän stressata, jonkun verran pelottaa, ihan varmasti jännittää ja aina todellakin kutkuttaa. Lähdön tunnelma aiheuttaa joka kerta iloista odotusta ja jännittävää kuplintaa siitä, mitä tällä reissulla saakaan kokea. Lähteminen vielä tuntemattomille elämyksille, on kaikkea tätä, kaikissa mukavissa merkityksissään.

Odottamattomat käänteet, koskaan kokematon- ja kulkematon polku, uusien tilanteiden haltuunotto, oman mielen rajoitusten ylittäminen, itsensä vieminen välilllä jopa oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja pärjääminen mahdollisimman vähällä määrällä tavaraa, ovat ihan huikeita elämyksiä jo itsellään. Kun tähän vielä lisätään ne maisemat, tuoksut, äänet (tai joidenkin äänien puuttuminenkin), tuntemukset ja luonnon ehdoilla kulkeminen, ei elämyksellisyys voi jättää kylmäksi.

Jos mieli tekee seikkailulle, sinne pitää sitten vaan lähteä

...vielä kun jalat vie ja pää johdattaa.

Yksin kulkeminen on erilaista. Enää en anna itseni rajoittaa itseäni edes sillä, jos sattuu osumaan ajankohta, joka ei muille jostain syystä sovi. Kaikki eteen tulevat valinnat ja ratkaisut eivät vaadi yksin kulkiessa kompromisseja tai sopimisia ja mutu-periaatteella mennään vahvasti. Ja näin ihan vaan meidän kesken, saatan yksin kulkiessa jopa jutella eteen tuleville eläimille, vastata lintujen visertelyyn, kukkua käen kanssa kilpaa tai lauleskella niitä näitä mennessäni.

Onneksi minulla on myös ainutlaatuisia ystäviä, jotka ovat valmiita kokemaan kanssani erilaisia elämyksiä ja seikkailuja. On valtava rikkaus kokea asioita erilaisten ihmisten kanssa: Ihan samankin kaltainen retki voi saada ihan uusia ulottuvuuksia, kun mukana olevat tuovat aina joitain omanlaisiaan tapoja tehdä ja kokea asioita, matkaan mukaan. Muutama vahva ominaisuus yhdistää kuitenkin meitä kaikkia: kaipuu luontoon, seikkailunhalu ja rohkeus hypätä tuntemattomalle polulle, tietämättä ihan tarkkaan matkan varrella tulevia haasteita tai määränpäätä.

Yhdessä elämyksiä ja tuntemuksia jakaessa, niiden vaikuttavuus kaksinkertaistuu, valintojen vastuut puolittuu ja turvallisuuden tunne voimistuu. Yhdessä selviäminen vahvistaa keskinäistä luottamusta ja saa vielä pitkään jälkeenkinpäin, nauramaan kommelluksille ja sattumuksille, sekä muistelemaan tapahtumia, jotka siinä sattuessaan ei olisi niin naurattanutkaan... onpa sitten vanhana jotain muisteltavaa!

Suunnittelu on osa elämystä

Jo kauan ennen varsinaista konkreettista reissua, nautin jo pelkästä suunnittelemisesta: Tarkastelen alueen karttoja ja reittimahdollisuuksia, tutkailen sääennusteita ja teen suunnitelman retken kestosta sekä laadin listaa tarvittavista tarvikkeista ja muonituksesta.

"Säätilaukseni" ovat menneet tähän asti ihan nappiin ...vai onkohan se loppujen lopuksi ollutkin sopeutumista vallitseviin olosuhteisiin? Niin tai näin, kun varautuu hyvin, ei säätilojen muutoksetkaan aiheuta ylimääräisiä ongelmia. Sopeutuminen vallitseviin- ja yllättäviinkin olosuhteisiin, taitaa olla ihan avainsanat seikkaillessa.

Uusi tuleva seikkailunikin odottaa jo suunnittelemistaan, joten lähtölaskenta on taas alkanut...


2017 Katri Kauria, Luonnon kanssa hippasilla, kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!