Parhaat jutut...  

on "niissä pienimmissä paketeissa"


Joskus pelkkä ajatus tai pieni ele, onkin se merkittävin asia ja toisaalta kauniillakaan paketilla ei saa huonoa sisältöä paremmaksi.

Ajatus, pieni vaivannäkö ja huomioon ottaminen, voivatkin olla ne tärkeimmät ja merkityksellisimmät vastaanotettavat, ne jotka lämmittävät sydäntä vielä pitkään.

Joillakin on luontainen kyky osata tehdä toisen olo hyväksi, ihan ilman rahallista panostusta ja se on juuri se joka on arvokkainta, ei suinkaan arvo tai rahamäärä joka on kulutettu.

Aika ja läsnäolo eivät suoranaisesti maksa mitään, mutta ovat arvokkainta jota toiselle elolliselle voi suoda.

Aina ei tarvita kuin hymy, kohtelias sana, pieni kosketus tai vaikka vain silmiin katsominen. Kiireessä nekin ovat jo katoava luonnonvara.

Navakka, puuskittainen tuuli ja uhkaavan tummansinisestä valkoiseen liukuvärjätty taivaan väri on yhdessä suunnassa ja toisessa taas kauniin vaaleansininen taivas ja auringonpaiste, pilkottaen valkoisten poutapilvien välistä.

Voi oikeasti valita mitä taivaalla haluaa katsella, valinnanvaraa on laidasta laitaan, eikä tarvita kuin pään käännös.

Silmiä häikäisevää kirkkautta ja tasaisen synkkää harmaata yhtä aikaa, molemmat omalla laillaan kaunista.

Vähän niinkuin elämässä, aina on läsnä molemmat puolet:  väritön ja värikäs, yksin ja yhdessä, oikea ja nurja, kova ja pehmeä, elämä ja kuolema, yläpuoli ja alapuoli, valo ja varjo, jing ja jang, tyyni ja myrsky, ilo ja suru, luetteloa voisi jatkaa loputtomiin...

(Älä pelkää...en jatka, jätän mielikuvituksellesi tilaa työskennellä.)

Itse voi valita oman suhtautumisensa asioihin.

Juttu on siinä, pitääkö asioita pelkästään hyvinä tai huonoina?


2017 Katri Kauria, Luonnon kanssa hippasilla, kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!